Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ دستگاه‌ها مکلف هستند تا برای تحقق دولت الکترونیک و یکپارچه سازی سامانه‌ها به درگاه ملی خدمات دولت هوشمند متصل شوند. این درگاه امکانات سایر نهاد‌ها را در زیر مجموعه خود قرار داده و تعدد سامانه‌ها برای انجام خدمات غیر حضوری را کاهش می‌دهد.

در این بین یکی از دستگاه هایی که تاکنون اسامی برخی از زیر مجموعه های آن اعلام شده که به پنجره واحد خدمات هوشمند متصل نشده،  وزارت راه وشهرسازی است به طوری که اعلام شده بود سامانه املاک و اسکان سامانه نهضت ملی مسکن، بخش اتوبوسرانی ،سازمان هواپیمایی کشور ، شرکت رجا و سازمان نظام مهندسی به این پنجره خدمات متصل نشده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق پیگیری های صورت گرفته از این دستگاه ها اعلام شده که بخش عمده ای از این اطلاعات بارگذاری شده و تاپایان شهریور هم تمامی اطلاعات به صورت کامل بارگذاری خواهد شد.

آقای داریوش باقر جوان گفت: از ۱۸ اسفند پارسال با توجه به مصوبه اتصال به درگاه خدمات هوشمند دولت، سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای تمامی اطلاعات ونیازهای لازم در این خصوص را بارگذاری کرده است.

به گفته مدیرکل دفتر حمل ونقل مسافری سازمان راهداری، تمامی خدمات ،فرآیند ها و دیتا ها را در پنجره ملی خدمات الکترونیک از پارسال تاکنون بارگذاری شده و متصل شدن به تمامی درگاه های الکترونیک از طریق دستگاه های حمل ونقل مسافری اتوبوس صورت گرفته است.

اطلاعات سازمان هواپیمایی درگاه ملی خدمات دولت بارگذاری شده است

همچنین آقای  محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده است که اتصال به پنجره هوشمند خدمات دولت الکترونیک از وظایف سازمان هواپیمایی کشور است که بخش ها، امکانات و زیر ساخت ها ریل گذاری شدهاست.

او می گوید: برای برخی از موضوعات کمیته هایی شکل گرفته و برخی از موضوعات به زودی متصل و خدمات ارائه می شود.

طیق پیگیری از شرکت رجا هم اعلام شد که تمامی اطلاعات بارگذاری شده و اطلاعات باقی مانده هم ظرف هفته آینده بارگذاری خواهد شد.

اتصال سامانه املاک و اسکان و نهضت ملی مسکن به پنجره خدمات هوشمند

سامانه املاک و اسکان که مدت های زیادی با اختلالاتش مردم را از خود ناراضی کرده بود هم جزو سامانه هایی است که باید به درگاه خدمات هوشمند دولت متصل شود.

طبق پیگیری های انجام شده از وزارت راه وشهرسازی برای اتصال به این سامانه، مهدی صفدری رئيس مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی اعلام کرد با توجه به تکالیف ابلاغی در راستای اجرای مصوبات جلسه ۲۳ام شورای اجرای فناوری و اطلاعات،وزارت راه و شهرسازی طبق برنامه ریزی های انجام شده مسیر تحقق این موضوع را هدف گذاری کرده و در این مسیر تلاش دارد در بازه زمانی باقی مانده تا انتهای شهریور  این امر عملیاتی شود‌.

به گفته رئيس مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی در گام نخست نیز با توجه به کثرت مخاطبان،سامانه املاک و اسکان کشور و همچنین سامانه طرح نهضت ملی مسکن به سامانه پنجره واحد خدمات دولت(my.gov.ir) متصل شده است به نحوی که هموطنان می‌توانند از طریق ورود به سامانه پنجره واحد خدمات دولت،بدون وارد شدن شناسه کاربری و کلمه عبور به سامانه های مزبور وارد شوند.

او درباره اتصال به پنجره واحد خدمات دولت و اقدامات اساسی صورت گرفته هم گفت: عقد تفاهمنامه با مشاور به منظور طراحی و پیاده سازی پنجره واحد، خدمات،استعلامات،مجوزهای کسب و کار ،برای مجموعه وزارت راه و شهرسازی، پیاده سازی مرکز زیرساخت پنجره واحد (SSO) در ستاد وزارت راه و شهرسازی و راه اندازی مرکز تبادل اطلاعات خوشه حمل و نقل و مسکن انجام شده است.

همچنين پیاده سازی استعلامات الکترونیکی بین دستگاهی بالغ بر ۲۰دستگاه اجرایی ، پیگیری راه اندازی پنجره واحد خدمات برای سازمانها و شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی ، پیگیری اتصال سامانه های پرکاربرد سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی به درگاه دولت من تاکنون انجام شده است.

باتوجه به الکترونیکی شدن فرایند صدور مجوز های کسب و کار در مجموعه وزارت راه و شهرسازی در سامانه ملی مجوزهای کشور (Mojavez.ir)،اکثر خدمات شامل ۹۷ خدمت زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی الکترونیکی و از طریق سامانه مذکور از ابتدای فروردین امسال در دسترس است که هموطنان با ورود به سامانه پنجره واحد خدمات دولت و مراجعه به سامانه صدور مجوزها،به درگاه های تخصصی ارائه خدمات سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی متصل شده و خدمات مربوطه را دریافت می کنند.

سازمان نظام مهندسی هم پیش از این اعلام کرده بود که اقدامات لازم در حوزه  اتصال به درگاه خدمات هوشمند در حال انجام است و به زودی این اطلاعات تکمیل می شود.

 پیش از این وزیر ارتباطات اعلام کرده بود براساس قانون بودجه ، تمامی دستگاه ها ملزم هستند که تا پایان شهریور پنجره خدمات الکترونیک خود را راه‌اندازی کرده و آن را به پنجره خدمات هوشمند و الکترونیک دولت متصل کنند

نهمین دوره ارزیابی توسعه دولت الکترونیکی، چندی پیش در میان ۱۷۰ دستگاه و بیش از یک هزار و ۶۰۰ خدمت مورد برگزار شد. در این دوره، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، سازمان فناوری اطلاعات ایران و بیمه مرکزی ایران به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم دستگاه‌های پرمراجعه دولت الکترونیکی را به خود اختصاص دادند.

با توجه به آنکه نزدیک به یک ماه زمان برای اتصال این دستگاه ها به درگاه ملی خدمات هوشمند باقی مانده است و باید دید که عملکرد این دستگاه ها چقدر قابل قبول خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مسکن حمل ونقل پنجره واحد خدمات دولت درگاه خدمات هوشمند سامانه املاک و اسکان وزارت راه و شهرسازی سازمان هواپیمایی دولت الکترونیک بارگذاری شده پنجره خدمات انجام شده دستگاه ها ملی خدمات سامانه ها اعلام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۴۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن

بازار مسکن به عنوان یکی از مهم ترین بخش هایی است که نقش بسیار موثری در اقتصاد کشور دارد و در حال حاضر دولت با ساخت بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰هزار واحد مسکونی توانسته است بخشی از نیاز بازار مسکن را تامین کند و از این تعداد هم طبق آمارهای وزارت راه و شهرسازی  ساخت چهار میلیون خانه در قالب نهضت ملی مسکن تکلیف دولت سیزدهم است که ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار واحد آغاز در مراحل مختلف ساخت قرار دارد.

در همین رابطه روح الله اکبری دستیار ویژه وزیر راه وشهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه روند اجرای پروژه‌های  نهضت ملی مسکن با سرعت بسیار خوبی در حال انجام است‌ گفت : ۷۲ هزار هکتار زمین شهری و ۵۰ هزار هکتار زمین روستایی در کشور در حال تامین است و از این مقدار ۳۷ هزار و ۷۰۰ هکتار زمین شهری در حال طراحی، و  اجرا است همچینن ۲۴ هزار هکتار در مرحله ساخت به صورت انفرادی، گروهی و انبوه‌سازی است. علاوه بر این، عملیات بهسازی و نوسازی ۴۹۰ هزار واحد مسکن روستایی آغاز شده است.

اکبری اضافه کرد: ۶.۵ میلیون خانوار در کشور مستاجر هستند که برای یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر آنان در اراضی دولتی مسکن تامین شده و تمهیدات لازم برای بقیه در قالب زمین‌های خودمالکی و بافت فرسوده اندیشیده شده است.

براساس این گزارش همزمان با نزدیک شدن به بازار جابه جایی و فصل نقل و انتقال مستاجران، دولت تدابیر مختلفی را از سال گذشته برای این بازار در نظر گرفته بود که یکی از این برنامه‌ها طرح ساماندهی بازار زمین ، مسکن و اجاره بها است که این   طرح از سال گذشته  در مجلس مطرح و چندی‌ پیش  ازسوی کمیسیون عمران مجلس و با همکاری وزارت راه و شهرسازی تدوین شد.

به واسطه اجرای این طرح بخشی از مشکلات بازار اجاره، زمین و مسکن رفع خواهد شد و به تسهیلگری در بخش اجاره کمک خواهد کرد این طرح بر تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی خانه‌های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت‌های فرسوده شهری و ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت برای اشخاص بی‌بضاعت تاکید دارد همچنین الزام تمامی دستگاه‌های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات موردنیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای عدم درج اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان از دیگر موارد مطرح شده در این طرح است که مورد توجه قرار گرفته است.

تقویت سامانه ملی املاک و اسکان جهت شناسایی خانه‌های خالی، همچنین تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قرارداد‌ها موارد دیگری است که در این لایحه به آن پرداخته شده است. حمایت از مستأجران از طریق پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن با توجه به تورم در سال جدید و نظارت بر پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌های عامل از بخش‌های دیگر این طرح خواهد بود.

طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بها املاک مسکونی تنظیم گیر و زودبازده است

در ادامه اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در مجلس دو نوع رویکرد را برای مدیریت بازار مسکن اتخاذ کردیم گفت: ابتدا رویکرد بلندمدت و ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی با هدف جبران کمبودهای عرضه مسکن برای خانواده دارای شرایط و رویکرد دوم برنامه‌های کوتاه مدت است که برای این مهم نمایندگان مجلس طرحی را با عنوان " کنترل و ساماندهی بازار اجاره بها املاک مسکونی " تدوین و در نهایت به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه تاکید بر اینکه طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بها املاک مسکونی طرحی کوتاه مدت و تنظیم گر بوده که آثار اجرای آن به زودی در بازار مشخص خواهد شد، عنوان کرد: این طرح چند ویژگی جدید دارد که بازار مسکن را از التهاب خارج کرده و دست سوداگران، سفته بازان، دلالان را از بازار مسکن کوتاه می‌کند.

امکان پرداخت اجاره‌بها از طریق سکوهای اطلاعاتی مسکن

وی در ادامه به تفکیک تعرفه‌های مشاوران املاک از بهای مسکن اشاره کرد و افزود: در طرح مذکور تعرفه‌ها به صورت پلکانی تعیین شده است که جلوی تعارض منافع دفاتر مشاوران املاک را گرفته و مردم نیز می‌توانند هم به دفاتر مذکور و هم دفاترهای ثبت اسناد مراجعه و قرار دادهای خود را ثبت کنند.

او گفت: سکوهای اطلاعاتی در طرح پیش بینی شده‌اند تا طرفین معامله حتی بدون نیاز به مراجعه به دفاتر مذکور خودشان اقدام به ثبت قرار دادها کنند این سکوها به سامانه‌ی املاک و اسکان وزارت راه و قوه‌ قضاییه متصل بوده و علاوه بر ثبت معاملات، امکان پرداخت اجاره بها به صورت کامل با زمان بندی دقیق را دارد.

شاکری با بیان اینکه در این سکو امکان ارزیابی مستاجر و موجر وجود داشته و طرفین می‌توانند به یک دیگر امتیاز دهند و این اطلاعات در قراردادهای بعدی برای طرف‌های دیگر قابل رویت خواهد بود گفت: همچنین با توجه به ارزیابی‌های دقیقی که توسط این سکوها انجام می‌شود اجرای احکام مربوطه نیز به سهولت انجام شده و حکم تخلیه نیز به صورت خودکار صادر می‌شود همچنین موجب می‌شود تمامی قراردادها مشابه و همسان‌سازی شوند که در واقع تحولی در این حوزه است.

در همین رابطه هاشمی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در حال حاضر با اجرای طرح قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن  شرایط در بازار اجاره مسکن به سمت بهبود و رونق هدایت می شود گفت: براساس بند‌هایی از این طرح، تمامی قرارداد‌ها اعم از اجاره و خریدوفروش باید در سامانه ثبت شوند و با اخذ کد رهگیری امکان ارزیابی وضعیت بازار مسکن تسهیل می‌شود. طبق مفاد این طرح در استان‌هایی که نرخ تورم عمومی سالانه بیش از ۳۰ درصد باشد، شورای‌عالی مسکن مکلف است تا نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره‌بها و قرض‌الحسنه به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند.

کاهش هزینه‌های مبادله در بازار مسکن و تسهیل در فرآیند خرید و فروش

گفتنی است، کاهش هزینه‌های مبادله در بازار مسکن و تسهیل در فرایند خرید و فروش از دیگر ویژگی‌های این طرح است و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف ۶ ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون، دسترسی‌های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه‌روزی فراهم کند.

یکی دیگر از موارد مورد تاکید این طرح اخذ عوارض از اراضی بلااستفاده و نحوه هزینه کرد این عوارض است. در راستای کاهش التهابات مسکن و جلوگیری از معاملات سفته‌بازی واحد‌های در حال احداث تا قبل از تحویل واحد مسکونی و یا نصب کنتور و گواهی پایان‌کار ساختمان، امکان نقل وانتقال واحد‌های نهضت ملی مسکن به هر شیوه‌ای ممنوع است که در این طرح مورد تاکید واقع شده است.

یکی دیگر از بخش‌های مهم این طرح رتبه‌بندی مشاوران املاک بر اساس میزان رضایت‌مندی مشتریان است که دراین طرح به آن توجه شده است این طرح چندین بار در مجلس تصویب شد و به شورای نگهبان رفت و برای انجام برخی اصلاحات از شورای نگهبان دوباره به مجلس بازگشت و سرانجام به تایید شورای نگهبان رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • زارع‌پور: ارائه ۵۰۰ خدمت دولتی ، هوشمند شده است
  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد (پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک
  • ۳۴۵ هزار پلاک آبی هوشمند بر منازل اصفهانی‌ها نصب شده است
  • اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا